Вашата безконтактна дебитна карта от ОББ

Дебитни карти
Debit Mastercard® и Visa Debit са дебитни карти от по-висок клас и покриват както всички стандартни начини за плащане и теглене на пари в брой, така и новите начини за безконтактни плащания.

  • С тях лесно и удобно можете да плащате, когато пазарувате в различни търговски обекти.. Новата функционалност е изключително полезна при плащания в магазини, кафенета, ресторанти, бензиностанции и много други.
  • Ползвате най-удобното средство за разплащане както в страната и чужбина, така и през интернет.
  • Предимство на Debit Mastercard и VISA Debit е, че може да се използва за резервации на хотели, наем на кола, закупуване на самолетни билети и други операции, които досега бяха възможни само с кредитни карти.

Как се осъществява безконтактно плащане?

  • Безконтактните плащания на малки и големи суми могат да се извършват на ПОС терминали в страната и чужбина, обозначени със символите за приемане на този вид трансакции.

                                      https://ubb.bg/img/contacless-symbols.png

  • Удобството при безконтактното плащане е, че картата винаги е във Вашите ръце като по този начин имате повече контрол в процеса на пазаруване.
  • Достатъчно е да кажете на търговеца, че ще платите безконтактно, след което да доближите и задържите картата до обозначеното за това място, докато терминалът потвърди чрез звуков и светлинен сигнал извършване на плащането.
  • Въвежда се ПИН-код, ако терминалът го изиска.

На ПОС-терминали, които не поддържат безконтактна технология, плащането се извършва по стандартния начин - чрез поставяне на картата в четящото устройство.

Полезно
Новини и промоции
Как да направим празниците незабравими?

Как да направим празниците незабравими?

5.12.2018

На 5-ти декември стартира промоционална кампания “Спечели безценно изживяване с ОББ и Mastercard®”

Научете повече